inloggen

Verslag activiteit De lijn (15 september '12)

 We moesten samenkomen om 11:00u aan de Boomgaardplein te Turnhout.

We kregen toen van de bestuursleden een pakje chocolade, een wafel, een appel, een blik Fanta voor onderweg. We werden goed verzorgd. Ook kregen we een ei mee waarmee we zeker voorzichtig mee moesten zijn en het zeker niet kapot mochten maken.

Dan kregen we de uitleg over wat de activiteit juist inhoud. We moesten een groep maken door met 3 personen een groep te vormen. Er waren in totaal 4 groepen. Iedere groep kreeg in het begin 10 punten.

Het doel van het spel was om met de groep naar verschillende dorpen en steden van A tot Z te gaan en daar foto’s trekken van plaatsnaam of bebouwde kom borden met de groep erop. Elke foto telde 10 punten. En we mochten maar een keer de beginletter gebruiken van een dorp of stad die in het alfabet voorkomt. Bijvoorbeeld bij Antwerpen is de beginletter een A, maar je kon ook bv Aartselaar gebruiken want hier is de beginletter hetzelfde maar hierbij krijg je geen extra punten doordat je al een A gebruikt hebt. Om in ieder stad of dorp te geraken mochten we dit al liftend of met het openbare vervoer doen.

We moesten wel met onze groep bij elkaar blijven en mogen maximum maar 3 meter van elkaar verwijderd blijven.  We mochten ook geen GSM gebruiken en mochten ook niet roken. Als een van de bestuursleden zag dat we deze regels overtraden dan gingen er 10 punten af van de groep. Maar als ze het niet zagen mochten we deze regels wel overtreden. Ook was er afgesproken dat we om 14:30u moesten samenkomen in Wijnegem schopping center aan de H&M winkel. Elke groep ging dan zijn eigen pad op.

Nu ga ik over onze eigen groep met volgende personen, Bart, Vicky en Tony vertellen. We gingen eerst naar Toeristische dienst van Turnhout op de grote markt waar we kaarten zochten met verschillende steden en dorpen op in de Provincie Antwerpen. Zo stippelde we een route uit met zoveel mogelijk letters van het alfabet erin. We hielden ook rekening dat we op tijd in Wijnegem moesten geraken en de route ook richting Wijnegem ging.

We gingen dan naar de Warande en stapte daar op een bus. Eenmaal we onderweg waren kwam er aan de volgende halte een andere groep op onze bus gestapt. Maar we zijn in Turnhout aan de eerst volgende hoofdkruispunt terug uit de bus gestapt om dan direct naar een bebouwde kom bord te gaan en we met ons groep voor het bord gingen staan en zo een foto namen. Zo deden we dat ook bij de volgende gemeentes zoals  Vosselaar, Beerse, Oostmalle, Schilde en Wijnegem. We probeerden al liftend maar het was ons niet gelukt.
 

Maar we deden ook dingen die het bestuur zeker niet gezien mocht hebben. We legde het vast op film om achteraf aan het bestuur te laten zien. Als eerste namen we al lachend J van plezier  onze gsm uit onze broekzak tijdens een busrit en we filmde dit. Dan gingen we in Schilde aan de hoofdbaan staan en ging elke persoon van onze groep ver uit elkaar staan en we zwaaide met onze gsm en legde dit ook vast op film. Daarna zijn we naar een winkel gegaan waar we een doosje kochten met 4 eieren in. Het doosje met eieren hielden we bij tot later voor in Wijnegem om daar iets mee te doen J.

Toen we terug naar de bushalte gingen kwamen we plots 2 jongens tegen. Een jongen had een sigaret vast. Toen ging Bart naar die twee jongens toe en vroeg aan die ene persoon of hij een sigaret mocht hebben. We legde uit dat we het bestuur van JCDK willen plagen en ook dat we dit op film wilden hebben. De jongen ging akkoord en gaf een sigaret aan Bart zodat Bart de sigaret in zijn mond stak. Dat was weer een regel dat we overtraden maar gelukkig heeft het bestuur het nog niet gezien.

Vanuit Schilde namen we de bus naar Wijnegem. Daar aangekomen namen we weer een foto van het bord met ons erop wat weer 10 punten opleverde J. Maar dan hielden we het doosje boven met de 4 eieren in. Het originele ei dat we gekregen hadden hielden we apart opzij. We hielden dan 1 ei uit het doosje en gingen een plaats zoeken waar we het ei konden kapot smijten. Eens dit gebeurt is door Vicky en op film vast staat gingen we in snel tempo naar het Wijnegem-Shoppingcenter toe. We waren 2 minuten voor tijd ter plaatse aan de H&M winkel. Oefff!

Dan kregen we daar onze volgende opdracht. Elke groep kreeg een vouwkaart. Op die vouwkaart moesten we stempels laten zetten van zo veel mogelijk winkels binnen de 15 minuten tijd, ook dan moesten we dicht bij elkaar blijven. In snel tempo hadden we 16 stempels kunnen verzamelen.  De andere groep had dezelfde hoeveelheid.
De twee andere groepen waren te laat en zijn zelfs niet toegekomen toen het bestuur er nog was. Die groepen kregen dus min 10 punten :-S. Nu moesten we verder doen waarmee we mee bezig waren en dat was terug foto’s nemen van plaatsnaamborden of bebouwde kom borden met ons erop :-p.

We gingen naar de tramhalte en wachtte daar op een tram om dan enkele minuten later op de tram te kunnen stappen. We reisden mee tot aan Deurne en stapte daar af om dan weer de welbekende opdrachtfoto te maken. Hierna namen we de tram richting Antwerpen. Iedereen voelde zich minder fit. Er waren momenten dat we in slaap vielen J. Dat betekende dat we eten nodig hadden om terug meer energie te hebben. We hadden het rantsoen dat we gekregen hadden al op gebruikt en besloten dus om in Antwerpen naar de MacDo te gaan om daar iets te gaan eten.

Na het eten ging onze groep naar het Franklin Roosveltplaatst om daar dan te gaan liften en een lift naar Turnhout probeerden te pakken te krijgen. Tony moest ook alsof liften. Plots ging er een auto aan de kant waar we konden instappen en zagen dat het een welbekende persoon was waarmee we mochten meerijden J. Dit alles legde we vast op film. Maar wat jullie nog niet weten is dat Bart tijdens het eten een bericht naar iemand had gestuurd om ons op te komen halen en dat was natuurlijk José. En daarom moest Tony alsof doen om te liften. We keken goed uit wanneer de auto van José aankwam en eens we de auto zagen komen aanrijden dan begon Tony toneel te spelen. We dachten dat het niet mocht van het bestuur om met een bekend iemand mee te rijden. J

Vanuit  Antwerpen reden we richting  Sint Antonius om daar even te stoppen en daar een foto te nemen. Doordat we vergeten waren van welke letters we al gebruikt hadden was het niet echt slim geweest om nog eens een S als beginletter te nemen van Sint Antonius. Want we hadden de S van Schilde al. Dan reed José verder richting  Zoersel om daar weer te stoppen zodat wij weer een foto konden te nemen.

Maar toen was het hoogste tijd om op tijd aan de Boomgaardplein in Turnhout te geraken. José reed zo snel als hij mag langs de autostrade richting Turnhout. Toen we op de Boomgaardplein aankwamen waren we een 5 tal minuten te laat. Toch waren wij als groep als eerste aangekomen mede dankzij José. J De ander groepen volgde. De ene groep ietsje later de andere vele later. Maar iedereen heeft zich goed geamuseerd. Onze groep liet dan de filmpjes met de regels die we overtraden aan het bestuur zien die ik hierboven allemaal beschreven heb. Het bestuur heeft dus gezien dat we de regels hadden overtreden en moesten ons eigenlijk straffen met minpunten. Maar we kregen geen minpunten omdat de activiteit was geëindigd  J.

Later op de avond is er bekendgemaakt welke groep gewonnen had.

Het was de groep met Stien, Dylan en  Kelly B.
Die groep had heel veel gelift en is in verschillende dorpen en steden kunnen geraken. Ze hadden veel beginletters van het alfabet gevonden in namen van de dorpen en steden.
En zo hebben ze de 1e prijs, een bioscoop ticket verdiend gewonnen. Proficiat!!!