inloggen

Fantastisch weekend met de kempen

Verslag van een FANTASTISCH weekend met de Kempen. Allemaal klaar om te vertrekken op survival, had men slecht nieuws.. Survival ging niet door wegens problemen met begeleiders ter plaatse. MAAR het weekend ging wel door! Gelukkig ging iedereen ermee akkoord! We hadden toen al een echt groepsgevoel voor het weekend begonnen was. Lien en ik gingen voor de eerste keer mee op een weekend van de Kempen, dus we kenden de andere mensen nog niet zo heel goed, maar dat zou vlug veranderen. Wie gingen er allemaal mee? Jan, Bart, Tom, José, Carolien en haar vriend (alleen zaterdagvoormiddag), Joren, Jan, Sarah, Annelies en haar vriend Peter, Vicky, Lien en ik. Een gezellige groep en we waren vastbesloten er een leuk weekend van te maken. We zouden gewoon naar de Ardennen rijden en daar zouden Bart en Jan kijken voor een slaapplaats en activiteiten. Als we geen hotel zouden vinden, zouden we s’avonds terug naar huis gaan, maar daar wou niemand van weten.

De eerste activiteit die we deden is de Grotten van Han. Het was de moeite waard! Een mooie grote grot met een mystieke sfeer. Carolien tolkte voor ons zodat we wat meer te weten kwamen over de grot. Na een toer van anderhalf uur was het tijd voor middageten. Met grote honger aten we onze lunch op. We kregen dan ook het nieuws dat er een slaapplaats gevonden is. Oef, we konden ergens terecht! Eerst gingen we nog kajakken in Durbuy, de kleinste stad van België. We wilden eigenlijk rafting doen, maar het water stond daarvoor te laag. Met veel zin gingen we per 2 in een kajakbootje op het water. In het begin vaarden we vol kracht vooruit, maar na een tijdje vertraagden we. We pakten elkaars boten vast en dobberden dan allemaal samen op het rustige water. We genoten van het samenzijn en het zonnetje. Bijna iedereen was nat door het spetteren naar elkaar of omvallen van het bootje. Hierna vertrokken we naar het hotel om ons wat op te frissen en dan gauw de stad in op zoek naar eten. We vonden een heerlijk geurende pizzeria, gelukkig was er plaats voor ons allemaal. Na even wachten stortten we op onze megaborden met pizza of pasta. Het was erg lekker! Na het eten wilden we nog lang niet terug naar het hotel. We trokken dus met z’n allen naar zowat het enige café in het dorp. Daar hebben we nog veel gebabbeld en gelachen. Na een tijdje gingen er een paar mensen door, terwijl de meeste jongens, Lien en ik bleven. Samen hebben we nog veel plezier gemaakt tot laat in de nacht.

De volgende morgen was het vroeg op. Douchen, inpakken, ontbijten, … en dan waren we weer klaar voor een activiteit. We gingen terug naar Durbuy dat op een half uur rijden van ons hotel ligt. Daar kozen we om te gaan klimmen. Alleen Jan ging niet mee, hij bleef veilig op de grond. Het was leuk, maar op sommige stukken was het toch een beetje eng. Er waren niet altijd houvasten voor handen of voeten, dus je moest die stukken kunnen overwinnen. Ondertussen was het al namiddag en hadden we nog niet gegeten. We hebben dan in verschillende groepjes iets gegeten in het centrum van Durbuy. Een mooie stad, maar erg toeristisch. Na het eten was het helaas tijd om terug te gaan. We genoten van onze laatste momenten… bleef het weekend maar voortduren!
Maar we hebben er nu hele leuke herinneringen en toffe vrienden aan overgehouden!